Annonce

Annonce

Sommerfugle på blomster

Et nyt fælles udspil fra syv landbrugs- og naturorganisationer skal hjælpe den truede biodiversitet i Danmark. Foto: Colourbox

Organisationer trodser forskelle og går sammen for biodiversiteten

Syv organisationer, heriblandt ØL, har skrevet under på et fælles udspil, der skal redde den danske biodiversitet.

Økologisk Landsforening (ØL) har netop skrevet under på et udspil med seks andre organisationer for at vende den negative udvikling for biodiversiteten herhjemme.

Naturområdet har tidligere været kendetegnet af stor uenighed mellem interesser, men nu er parterne gået sammen om at finde fælles løsninger på tværs af interesser og forskelligheder, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Udspillet består af en række ønsker til fremtidige principper for, hvordan naturen skal forvaltes i fremtiden, samt ønsker til politiske initiativer, så biodiversiteten styrkes, og befolkningen får bedre muligheder for at opleve naturen.

"Den fælles erklæring er et godt skridt på vejen mod mere natur, og i Økologisk Landsforening tager vi den endnu videre med flere ambitiøse tiltag for at skabe et landbrug i pagt med klima og natur," siger Per Kølster, der er formand for ØL.

Foreningen har dog samtidig præsenteret sit eget naturudspil, der indeholder 14 konkrete forslag til at give naturen bedre vilkår både i den uberørte natur og omkring landbrugene, samt hvordan det skal finansieres.

De syv organisationer tæller - ud over ØL - Landbrug & Fødevarer, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Danmarks Biavlerforening, Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening frygter, at politikerne har glemt de små landbrug

Økologisk Landsforening har erfaret, at småskalalandbrugene er fraværende i den landbrugs- og veterinæraftale, som politikerne lige nu forhandler om. Stigende gebyrer og et kontrolsystem, der er udformet til storlandbrug, går ud over de små, mener foreningen.

26-04-2024 6 minutter Gårdbutikker & direkte salg,   Politik

Kritikere kalder det »en skandale«, at EU nu fjerner krav om småbiotoper i landbruget

For at imødekomme landmændenes protester rundt om i Europa har Europa-Parlamentet nu vedtaget at fjerne et krav, der skulle tilgodese dyr og planter på landbrugsarealerne.

26-04-2024 3 minutter EU,   Biodiversitet

CO2-afgiften lader til at virke

I 10 år havde de mest klimabelastende virksomheder i Danmark ikke sænket deres CO2-udledninger - lige indtil politikerne vedtog en afgift. Så faldt udledningen markant.

26-04-2024 3 minutter Klima,   Politik